LYDERIAUJANČIOS VYNO ŠEIMOS

Primum Familiae Vini (PFV) – tai tarptautinė aukščiausios klasės vyną gaminančių šeimų asociacija, kuri buvo įkurta 1992 metais Roberto Drouhino ir Miguelio Torreso iniciatyva ir pagal sumanymą gali apjungti iki dvylikos narių. Tai yra unikali neformali šeimos valdomų įmonių asociacija ne tik vyno, bet ir platesniame verslo pasaulyje. Asociacijos narių tikslas yra ginti ir puoselėti šeimos valdomų įmonių tradicijas ir vertybes, kurias galima būtų perduoti ateities kartoms. Be savo pagrindinės misijos užtikrinti aukščiausius vyndarystės ir vynininkystės standartus istoriniuose šeimos ūkiuose, Primum Familiae Vini reguliariai organizuoja labdaringas degustacijas ir vakarienes, kurios padeda remti neįgalius ir gyvenančius nepritekliuje vaikus visame pasaulyje.

Šiuo metu asociaciją sudaro dvylika narių: Familia Torres, Joseph Drouhin, Vega Sicilia, the Symington Family Estates, Marchesi Antinori, Baron Philippe de Rothschild, Egon Müller Scharzhof, Famille Hugel, Champagne Pol Roger, Famille Perrin, Tenuta San Guido, Clarence Dillon. Keturių asociacijos narių vynas yra Bennet Distributors asortimente.

TORRES

Torres pavardė siejama su vynu jau daugiau nei tris amžius, nuo tada kai buvo užsodinti pirmieji Torres šeimos vynuogynai Penedès regione. Nuo pat Bodegas Torres ūkio įkūrimo 1870 metais čia kūrybiškai derinamos tradicijos ir inovacijos siekiant išlaikyti lyderystę aukščiausios kokybės vyno ir brendžio segmentuose. Šiame kelyje Torres šeima ypatingą dėmesį skiria aplinkosaugai, o jos vynininkystės filosofija remiasi pagarba žemei ir jos resursų išsaugojimui ateities kartoms.

Šiuo metu Torres šeima valdo kelis istorinius Familia Torres vyno ūkius ir vynuogynus (Mas La Plana, Milmanda, Grans Muralles, Purgatori, El Loar, Mas de la Rosa) ir Torres Brandy brandinimo saugyklą Penedes regione, taip pat atskiras vynines kitose Ispanijos vietovėse – Ribera del Duero (Pago del Cielo), La Rioja (La Carbonera), Rueda (Bodega Magarin) ir Rias Baixas (Pazo Torre Penelas), Miguel Torres vynines Čilėje ir Marimar Estate ūkį Kalifornijoje, JAV.

Išlaikant aukščiausius standartus vynuogynuose ir vyninėse Torres šeimos įmonėse dirba virš 1300 žmonių, o jų vynas, brendis ir kiti produktai eksportuojami į daugiau nei 150 pasaulio šalių. Tarp daugybės apdovanojimų galima paminėti, kad Bodegas Torres kelis kartus buvo išrinktas „Labiausiai vertinamu vyno prekės ženklu“ pasaulyje Drinks International leidinio organizuojamame konkurse.   

JOSEPH DROUHIN

Maison Joseph Drouhin vyno ūkis yra nenutrūkstamai valdomas Drouhin šeimos nuo pat jo įkūrimo 1880 metais. Per tą laiką prie ūkio buvo prijungti prestižiniai Clos des Mouches ir Clos de Vougeot vynuogynai
bei kiti didelį potencialą turintys Burgundijos vynuogynai, esantys Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise ir Chablis vietovėse.

Šiuo metu Joseph Drouhin yra vienas didžiausių Burgundijos ūkių, kuris valdo apie 77 ha vynuogynų devyniasdešimtyje skirtingų apeliacijų, kurių tarpe daugiau nei du trečdaliai yra Premier Cru ir Grand Cru kategorijos vynuogynai. Didelė augimviečių įvairovė leidžia atskleisti beveik visus galimus Burgundijos vyno niuansus po vieno ūkio stogu. Joseph Drouhin šeima viena pirmųjų pradėjo taikyti "culture raisonnée" metodiką, kai vynuogynuose vengiama chemikalų, o pastaraisiais dešimtmečiais čia pradėjo dominuoti ekologinė ir biodinaminė vynininkystė.

VEGA SICILIA

Vega Sicilia ūkis buvo įkurtas 1864 metais, kai Eloy Lecanda nusprendė gaminti vyną panaudojant vietinę Tempranillo veislę kartu su prancūziškomis Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot ir Pinot Noir. Nuo pat pradžių šis sumanymas atnešė vyninei sėkmę, o Vega Sicilia ilgainiui tapo geriausio raudonojo ispaniško vyno simboliu.

Enologas Domingo Garramiola  sukurė iki šiol gaminamus Vega Sicilia Valbuena ir Único vynus, kurie iš pradžių buvo prieinami tik aukštuomenei ir keliems tuometinės buržuazijos atstovams. Tai buvo išskirtiniai, komerciškai neplatinami vynai, tad jų nebuvo galima įsigyti, o tik gauti dėka draugystės ar kitų ypatingų ryšių.

Dabartinis ūkio savininkas Pablo Álvarezas ir jo šeima ženkliai praplėtė Vega Sicilia vyndarystės geografiją. Iš pradžių 1991 metais Ribera del Duero regione buvo įkurta Alión vyninė (100 ha), kiek vėliau 1993 metais Vengrijos Tokajaus regione buvo nupirkta Oremus vyninė (120 ha) ir galiausiai 1997 metais Ispanijos Toro regione įkurta Pintia vyninė (96 ha). Naujausias XXI amžiaus Álvarezų šeimos projektas yra Macan vyninės įkūrimas Riochos regione kartu su Benjamino de Rothschildo šeima, kurios vynas neseniai pasirodė eksporto rinkose.

SYMINGTON

Nuo 1882 metų penkios Symingtonų šeimos kartos prisidėjo prie porto gamybos, tačiau porto prekyboje dalyvauja nuo pat 1652 metų. Symington Family Estates yra vienintelė lyderiaujanti porto įmonė vienos šeimos rankose, valdanti žymiuosius Warre‘s, Graham‘s, Cockburn‘s ir Dow‘s porto namus bei kelis smulkesnius prestižinius ūkius, įskaitant žymiausią regiono ūkį - Quinta do Vesuvio. Šiuo metų Symingtonų šeimos porto ūkių pardavimai sudaro 30% pasaulinės premium portų rinkos.

Symingtonų šeima yra didžiausia vynuogynų savininkė istorinėje Douro slėnio dalyje, valdanti 940 ha vynuogynų plotą, įskaitant 25 atskirus vynuogynus, kurių tarpe žymieji Quinta do Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha, Sra Ribeira, Tua, Canais, Retiro ir Roriz vynuogynai.

Symingtonai ženkliai prisidėjo prie Douro regiono inovacijų, kurių tarpe yra išsamūs Douro slėnio dirvožemio ir vynininkystės praktikų tyrimai, robotizavimas vyninėse ir nepastiprinto raudonojo vyno populiarinimas Douro DOC ribose po Quinta do Vesuvio, Chryseia, ir Altano prekių ženklais.