Ducalis Prosecco Rose Millesimato Extra Dry DOC

Ducalis Prosecco Rose Millesimato Extra Dry DOC

Calvet Cremant de Bordeaux Brut

Calvet Cremant de Bordeaux Brut

Gancia Prosecco Rose

Spalva / Skonis
Rausvasis / Extra dry
Grynasis kiekis
0,75 l
Alkoholio koncentracija
11%
Pateikimo temperatūra, oC
8-10⁰C
Laikymo sąlygos
+8 - +20 °
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Gancia
Kilmė / Regionas
Italija / Venetas
Apeliacija
Prosecco D.O.C.
Vynuogės
Glera, Pinot Noir
10.49
10,49 €
Žymės : PUTOJANTIS VYNAS , Gancia
Yra: Deja, išparduota
SKU
A15124018

Gamyboje naudojamos Glera ir Pinot Noir vynuogės. Naudojamas „Martinotti“ gamybos metodas, kurio metu daug dėmesio skiriama lėtai fermentacijai (temperatūra 15-18°C) siekiant sustiprinti aromatines prosecco savybes. Fermentacija vyksta sandariose nerūdijančio plieno talpyklose.

Jaučiamas lengvas vaisinis skonis su trupučiu raudonų uogų poskoniu. Taip pat jaučiamas gėlių aromatas.

Tinka kaip aperityvas ar prie baltos mėsos patiekalų.

 

Carlo Gancia kompaniją įkūrė 1850 m. Canelli miestelyje Pjemonte, šiaurės Italijoje. Tais pačiais metais p. Gancia sukūrė pirmąjį itališką putojantį vyną. Pionierius - iki 1893 m. Gancia sukūrė pirmąjį baltąjį vermutą. Gancia dar 19 a. pradžioje pradėjo tarptautinį verslą, dabar eksportuoja į 65 šalis. Gamybos pajėgumai - 40 mln. butelių per metus, 4 km požeminių rūsių, 2000 ha vynuogynų. Istoriniai Gancia rūsiai dėka savo unikalios architektūros yra vadinami „požemine katedra" ir yra saugomi kaip Unesco Pasaulinio paveldo objektas. Šie rūsiai buvo iškasti kalkakmenyje, pasižyminčiame itin geromis termoizoliacinėmis savybėmis. Rūsiai apskritus metus išlaiko pastovią 12-14°C temperatūrą, idealią vyno gamybai ir brandinimui. Gancia ūkis, esantis Pjemonto regiono centre, apima 2000 ha kontroliuojamų ir 30 ha nuosavų vynuogynų. Iš juose išaugintų vynuogių kasmet pagaminama 40 mln. butelių vynų ir aperityvų.

Search engine powered by ElasticSuite