viskiai,tullamore viskis kaina

Akashi Meisei (dėž.)

Suntory Chita (dėž.)

Suntory Chita (dėž.)

Suntory Hibiki (dėž.)

Grynasis kiekis
0,7 l
Alkoholio koncentracija
43%
Kilmė
Japonija
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Suntory
109
109,00 €
Žymės : viskis , japonija , Hibiki , Suntory
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A24513001

Skoninės savybės:

Spalva – gintaro

Aromatas – rožės, ličio, su rozmarino bei saldymedžio užuominomis

Skonis – medaus saldumo, apelsinų žievelės su cukrumi bei baltojo šokolado

Poskonis – subtilus, švelnus, su Mizunara (japonų ąžuolo) užuominomis

„Hibiki“ - remiantis Suntory meistryste sukurtas viskio mišinys iš 5 salyklų (2 iš „Hakushu“, 2 iš „Yamazaki“ ir 1 iš „Chita“ distilerijų), kruopščiai sumaišytas, kad būtų išgauta subtili ir švelni skonių ir aromatų puokštė. Grūdų viskis „Chita” naudojamas vidutinio distiliavimo, tuo tarpu salyklinių viskių brandinimas įvairus – chereso, amerikietiško baltojo ir mizunaro (japoniško) ąžuolų statinėse. Taip pat į mišinį įeina ir dūminis viskis.

„Hibiki“ buvo pradėtas gaminti 1989 m., siekiant paminėti Suntory 90-ąsias metines. Žodis “Hibiki” - tai Japonijoje paplitusi filosofija apie gyvenimą harmonijoje su žmonėmis ir gamta. Šia filosofija vadovaujasi ir Suntory korporacija. „Hibiki“ viskis yra ne tik labiausiai apdovanotas Japonijoje sumaišytas viskis, bet ir vienas prestižiškiausių viskių pasaulyje. Šio viskio butelis buvo kuriamas remiantis japoniško grožio ir gamtos jausmu - supjaustytas 24 briaunomis, kurios simbolizuoja 24 Japonijoje vyraujančius sezonus, turi rankų darbo japonišką Washi popieriaus etiketę bei kaligrafiją.

GAMINTOJAS:

„Suntory Whisky“ – apjungia „Yamazaki”, „Hakushu” ir „Chita” distilerijas Japonijoje. Pradžia siekia 1899 m., kuomet Shinjiro Torii įkūrė pirmąją viskio distileriją Japonijoje, pavadintą „Yamazaki” arba kitaip „Soulplace” – japoniško viskio gimtoji vieta, Kyoto regione. S. Torii turėjo viziją kurti viskį, atspindintį Japonijos kultūrą, o tuometinis pirmasis distilerijos vadovas Masataka Taketsuru norėjo gaminti škotiško tipo dūminį viskį Japonijoje. Vėliau M. Taketsuru atsiskyrė ir įkūrė Nikka viskį. 1929 m. buvo sukurtas pirmasis japoniškas viskis „Suntory Whisky White Label”. „Yamazaki” salyklinis viskis buvo sukurtas 1984 m. – jis vis dar gaminamas, tačiau dėl ypač limituotų gamybos resursų, Lietuvoje alokacijų neturime. Dėka unikalaus Japonijos klimato (drėgna, dažnai ūkanota, pereinama per visus metų laikus, temperatūra svyruoja nuo 0 iki 25 laipsnių šilumos) ir ypač minkšto vandens („Yamazaki” distilerijos vanduo minkštesnis negu škotijoje įsikūrusių distilerijų), Suntory viskiai pasižymi išskirtiniu skoniu. 2010 m. Suntory japoniški viskiai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Search engine powered by ElasticSuite