Pagrindiniai reikalavimai, kad viskis galėtų būti vadinamas burbonu, yra šie:
Jis turi būti pagamintas JAV
Kukurūzai turi būti pagrindinė grūdinė žaliava (ne mažiau kaip 51%)
Kiekvienam brandinimui turi būti naudojamos naujos, degintos baltojo ąžuolo statinės
Negalima naudoti jokių pridėtinių ingredientų (karamelės, dažiklių ar pan.)
Spiritas negali būti distiliuojamas aukštesnio nei 80% alk. tūrio
Spiritas negali būti pilamas į statines aukštesnio nei 62,5% alk. tūrio
Burbonas negali būti pilstomas į butelius mažesnio nei 40% alk. tūrio
Kentucky Straight Burbonas privalo ne mažiau kaip 2 metus būti brandinamas Kentukio valstijoje
Jim Beam Apple gaminamas sumaišius „Jim Beam Kentucky Straight“ burboną su aukštos kokybės obuolių likeriu.
Skoninės savybės:
Spalva – sodri gintarinė
Aromatas – šviežaus, traškaus obuolio
Skonis – sultingo, šviežaus žaliojo obuolio su subtiliais ąžuolo tonais, ne per daug saldus, vaisinis, subalansuotas
Poskonis – lengva obuolių ir vanilės užuomina, su šiek tiek saldumo