Oficialiuose burbono gamybos reikalavimuose nurodomas 2 metų privalomas brandinimas naujose baltojo amerikietiško ąžuolo statinėse. Jim Beam White yra brandinamas dvigubai ilgiau – 4 metus.
Jim Beam Black brandinamas dar ilgiau – 6 metus - ir todėl yra švelnaus, , rafinuoto skonio. Ilgesnis brandinimas ąžuolo statinėse suteikia viskiui sodresnę, tamsesnę spalvą, turtingesnį aromatą ir švelnesnį, kompleksišką skonį.
Skoninės savybės:
Spalva – sodri gintarinė
Aromatas – gilus, su ažuolo, karamelės, vanilės ir cinamono natomis
Skonis –, turintis daugiau karamelės, gerai subalansuotas, turtingas ir kvapnus
Poskonis –ilgai išliekantis ir švelnus
2016 IWSC apdovanojimuose Jim Beam Black laimėjo Burbono Trofėjų:
Geriausiai įvertintas burbonas pasaulyje. Šaltinis: https://www.jimbeam.com/en-int