Joseph Drouhin Meursault A.C. 2018

Joseph Drouhin Meursault A.C. 2018

Joseph Drouhin Chablis A.O.P.

Joseph Drouhin Chablis A.O.P.

Joseph Drouhin Chablis Premier Cru Vaillons A.O.P.

Alkoholio koncentracija
12.5%
Grynasis kiekis
0,75 l
Spalva / Skonis
Baltasis / Sausas
Pateikimo temperatūra, oC
12-14⁰C
Laikymo sąlygos
+8 - +20 °
Kiekis pakuotėje
12
Prekės ženklas
Joseph Drouhin
Kilmė / Regionas
Prancūzija / Burgundija
Apeliacija
Chablis Premier Cru Vaillons A.O.P.
40.99
40,99 €
Žymės : VYNAS , Joseph Drouhin , Baltasis , Chardonnay
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A25173010

Joseph Drouhin priklausantis istorinis Moulin de Vaudon ūkis yra 18 amžiuje pastatytas vandens malūnas Chablis regione. Ūkio vynuogynai išsidėstę abiejose Serein upės, kuri tapatinama su Chablis regiono Grand Cru vynuogynais, pusėse.

Gamyba ir brandinimas: Biologinis apdirbimas praktikuojama nuo 1990 metų bei biodinaminis  - nuo 1999. Vynas brandinamas nerūdijančio plieno talpose 7-8 mėnesius. 

Vyno ypatybės: Vynas pasižymi nuostabia geltona spalva su žalumo atspindžiais. Vyrauja minerališki bei kompleksiški  citrinos, baltųjų gėlių aromatai su smidrų, artišokų bei jūros natomis. Ilgai išliekantis poskonis su vaisiškumo bei minerališkumo užuominomis. Atsiskleidžiant vynui – medaus aromatai. 

Laikymo rūsyje galimybės: nuo 3 iki 8 metų.

GAMINTOJAS

Nuo 1880 m. Drouhin vyndarių šeima tvirtai įsišaknijusi Burgundijos žemėje. Būtent tada ji įsikūrė vynuogyne, kuris buvo įsteigtas 1756 m. Beaune miestelio širdyje.

Pradedant pačiu Joseph Drouhin, firmos įkūrėju, baigiant Frederic Drouhin šiandien, keturios kartos turi pastovią reputaciją – kaip nuolat siekiančių pagaminti tik tobulą vyną. Dėl ištikimybės tradiciniams vynų gamybos metodams Drouhin pavyko atskleisti dvi svarbiausias vyno charakterio savybes – kilmę ir derliaus ypatumus.

Joseph Drouhin yra vienas didžiausių Burgundijos ūkių, kuris valdo 80 ha vynuogynų daugiau nei devyniasdešimtyje skirtingų apeliacijų, kurių tarpe daugiau nei du trečdaliai yra Premier Cru ir Grand Cru kategorijos vynuogynai. Didelė augimviečių įvairovė leidžia atskleisti beveik visus galimus Burgundijos vyno niuansus po vieno ūkio stogu. Joseph Drouhin šeima viena pirmųjų pradėjo taikyti "culture raisonnée" metodiką, kai vynuogynuose vengiama chemikalų, o pastaraisiais dešimtmečiais čia pradėjo dominuoti ekologinė ir biodinaminė vynininkystė.

Joseph Drouhin priklauso Primum Familiae Vini (PFV) – tarptautinei aukščiausios klasės vyną gaminančių šeimų asociacijai, kuri buvo įkurta 1992 metais Roberto Drouhino ir Miguelio Torreso iniciatyva. Tai yra unikali neformali šeimos valdomų įmonių asociacija ne tik vyno, bet ir platesniame verslo pasaulyje. Asociacijos narių tikslas yra ginti ir puoselėti šeimos valdomų įmonių tradicijas ir vertybes, kurias galima būtų perduoti ateities kartoms.

 

Search engine powered by ElasticSuite