Jack Daniel's

Jack Daniel's

Jack Daniel's Honey

Jack Daniel's Honey

Maker's Mark

Grynasis kiekis
0,7 l
Alkoholio koncentracija
45%
Kilmė
JAV
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Maker's Mark
31.99
31,99 €
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A24462001

Skoninės savybės:  

Aromatas – ąžuolo, karamelės, vanilės ir dominuojantis kviečių 

Skonis - saldus, subalansuotas, su karamelės, vanilės ir vaisių esencijos skoniu 

Poskonis – švelnus ir subtilus 

„Maker‘s Mark“ Kentucky Straight burbono prekinio ženklo istorija prasidėjo 1953 metų spalio 1 d., kai Bill Samuels Sr. įsigijo distileriją Kentukyje, JAV. Tuomet jis jau turėjo sukūręs savo viskio receptą, o jo žmona Margie pasirūpino išskirtinio produkto butelio dizaino sukūrimu. Pirmieji raudonuoju vašku puošti Maker‘s Mark buteliai pasaulį išvydo jau 1958 metais ir netruko išpopuliarėti tiek JAV, tiek pasaulyje. Distilerija iki šiol yra valdoma Samuels šeimos. 

„Maker‘s Mark“ viskio išskirtinė savybė yra meistriškumas (ang. crafting), tai yra ypatingas, perdėtas atidumas detalėms ir kokybei kiekviename gamybos proceso žingsnyje, pradedant ingredientais, baigiant butelio dizainu. Vanduo, „Maker‘s Mark“ gamybai, yra išgaunamas iš skaidraus kalkakmeniais filtruoto šaltinio, kuris teka distilerijos teritorijoje. Jis yra grynas ir be geležies, idealiai tinkamas viskio gamybai. „Maker‘s Mark“ gamyboje vietoje tradiciškai naudojamų rugių, naudojami raudonieji žieminiai kviečiai, kurie viskiui suteikia minkštesnį ir saldesnį skonį. Kukurūzai yra perkami tik iš mažų ūkių, užtikrinančių aukščiausią žaliavos kokybę. O gamyboje naudojami miežiai yra daiginami natūraliai, nenaudojant cheminių procesų. Ne mažiau svarbus elementas – naujos amerikietiško ąžuolo statinės, kuriose viskis brandinamas. Lentos, iš kurių gaminamos statinės, ne mažiau nei 9 mėnesius laikomos lauko sąlygomis, siekiant atsikratyti kartokų taninų. Pagamintos statinės iš vidaus deginamos 4 sekundes. Kruopščiai paruoštos ąžuolo statinės brandinimo metu viskiui suteikia vanilės ir karamelės aromatus. Sandėlyje jos nuolatos rotuojamos, kad būtų maksimaliai suvienodinta brendimo sparta tarp aukštų ir žemų sandėlio vietų. „Maker‘s Mark“ brandinamas maždaug šešerius metus (pagal įstatymą minimalus burbono brandinimo laikas yra 2 metai, taigi – tris kartus ilgiau nei priklauso), tačiau ant butelio nėra amžiaus konstatavimo, nes viskis yra išpilstomas ir parduodamas, kai už kokybę atsakantys distilerijos darbuotojai sutinka, kad viskis yra „pasirengęs“.  

Išskirtinė šio viskio butelio dizaino savybė - butelio dangtelį puošiantis ryškios, raudonos spalvos vaškas, kuris yra tapęs unikaliu šio burbono skiriamuoju ženklu. Gamybos procese net ir šiandien kiekvienas butelis rankomis yra panardinamas į vašką, kaip tai buvo daroma nuo pat produkto sukūrimo. Kiekvienas Maker‘s Mark butelis yra unikalus savo išvaizda, nes nuo kamštelio nutekantis vaškas kiekvieną kartą sustingsta kitaip. Negana to, etiketės šiam produktui iki šiol yra kerpamos rankomis. Ne veltui, ant kiekvieno butelio užrašyta – „handmade“. 

Search engine powered by ElasticSuite