Se Busca Mezcal Reposado

Se Busca Mezcal Reposado

Jim Beam Apple

Jim Beam Apple

Se Busca Mezcal Joven

Grynasis kiekis
0,7 l
Alkoholio koncentracija
40%
Kilmė
Meksika
Prekės ženklas
Se Busca
Kiekis pakuotėje
6
40.99
40,99 €
Žymės : MESKALIS , Se Busca
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A27454002

Se Busca Joven meskalio išpilstymas į butelius vyksta Oaxaca mieste dėl komplikuotos Se Busca distilerijos lokacijos kalnuose bei prasto logistikos susisiekimo.

Jaučiamos degintos agavos bei dūmo natos, kartu su riešutų, vaisių, žalių daržovių bei prieskonių natomis.

Se Busca sudaro 100% Espadin (Agave Angustifolia) agava, auganti San Chuan del Rio kalnuose. Čia agavos auga bei bresta iki 9 metų.

60% Se Busca skysčio yra išgaunama iš šeimos auginamų agavų. Likę 40% yra perkami iš kaimyninių ūkininkų, Centrale ir Soledad Salinas slėniuose. Šie ūkininkai – tai  mažos šeimos įmonės, puoselėjančios glaudžius ryšius su žeme bei tradicijomis.

Derliaus nuėmimo procesas pradedamas, kai agavos yra visiškai subrendusios (iki 9 metų). Kirviais ir mečetėmis nukertami augalo lapai, kad liktų šerdis, vadinamoji piña. Piños, kurių kiekiviena gali sverti nuo 10kg iki 190kg, yra surenkamos ir nešamos mulais į artimiausią kelią bei vežamos į „Palenque“ (meskalio amatininkų dirbtuves).

Skirtingai nei dauguma kitų meskalio gamintojų, Se Busca agavos deginimui yra naudojamos netiesioginės ugnies krosnys tam, kad išvengti labai sodrių dūmo natų galutiniame produkte, o Se Busca meskalyje jaustųsi tik švelnios dūmo natos bei ryškus agavos skonis.

Agavos sultys yra sumaišomos su vandeniu, išgaunamu iš vietinio šaltinio šalia distilerijos. Šis vanduo yra idealus Se Busca gamybai, nes turi mikroelementų, tinkamų būtent šiam meskaliui.

Fermentacija trunka 13-15 dienų (priklausomai  nuo aplinkos temperatūros sąlygų, nes patys gamintojai nekontroliuoja temperatūros, palaikant Se Busca gamybos autentiškumą) pušies medžio medinėse talpose su laukinėmis mielėmis bei gerosiomis mielių bakterijomis. Pasibaigus fermentacijai, gaunamas „Tepache“ alus (4/5% ABV).

Gauta “Tepache” pilama į varines talpyklas dvigubo distiliavimo procesui. Po pirmos distiliacijos gaunama „Ordinario“ – skystis, vidutiniškai 16-25% ABV. Po antros distiliacijos gaunamas meskalis (55-57% ABV). ABV sumažinamas atvirkštinio osmoso būdu, naudojant šaltio vandenį. Tada yra gaunamas švelnaus skonio Se Busca meskalis.

Search engine powered by ElasticSuite