Matsui Sakura Cask (dėž.)

Matsui Sakura Cask (dėž.)

Suntory Toki

Grynasis kiekis
0,7 l
Alkoholio koncentracija
43%
Kilmė
Japonija
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Suntory
49.99
49,99 €
Žymės : VISKIS , Suntory , Toki , Japonija
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A24490001

Skoninės savybės:

Spalva – švari aukso

Aromatas – baziliko, žalio obuolio, medaus

Skonis – švelnus, minkštas, greipfruto, žalių vynuogių, pipirmėčių, čiobrelio

Poskonis – subtiliai salstelėjęs, su vanilės, baltojo pipiro, imbiero natomis ir aštria pabaiga

„Toki“ – tai vienas naujausių, 2016 metais Japonijoje pagamintų ir išpilstytų 4 salyklų viskių – 1 iš „Hakushu“, 2 iš „Yamazaki“ (salykliniai) ir 1 iš „Chita“ (grūdiniai) distilerijų. Grūdų viskis „Chita” naudojamas intensyviausio distiliavimo, tuo tarpu salyklinių viskių brandinimas įvairus – ispaniško, baltojo ąžuolo, ex-burbono (ar kt.) statinėse.

Išvertus iš Japonų kalbos, „Toki“ reiškia „laikas” – toks pavadinimas pasirintas dėl to, nes šis viskis apjungia ilgametį „Suntory” paveldą bei naujausias šiuolaikines inovacijas. Butelio dizainas taip pat atspindi laiko susijungimą – naudojamas japoniškas Washi popierius ir kaligrafija, tačiau butelis modernus, kampuotas, kamštelis uždengtas neaustine medžiaga, etiketė sulenkta į šoną.

GAMINTOJAS:

„Suntory Whisky“ – apjungia „Yamazaki”, „Hakushu” ir „Chita” distilerijas Japonijoje. Pradžia siekia 1899 m., kuomet Shinjiro Torii įkūrė pirmąją viskio distileriją Japonijoje, pavadintą „Yamazaki” arba kitaip „Soulplace” – japoniško viskio gimtoji vieta, Kyoto regione. S. Torii turėjo viziją kurti viskį, atspindintį Japonijos kultūrą, o tuometinis pirmasis distilerijos vadovas Masataka Taketsuru norėjo gaminti škotiško tipo dūminį viskį Japonijoje. Vėliau M. Taketsuru atsiskyrė ir įkūrė Nikka viskį. 1929 m. buvo sukurtas pirmasis japoniškas viskis „Suntory Whisky White Label”. „Yamazaki” salyklinis viskis buvo sukurtas 1984 m. – jis vis dar gaminamas, tačiau dėl ypač limituotų gamybos resursų, Lietuvoje alokacijų neturime. Dėka unikalaus Japonijos klimato (drėgna, dažnai ūkanota, pereinama per visus metų laikus, temperatūra svyruoja nuo 0 iki 25 laipsnių šilumos) ir ypač minkšto vandens („Yamazaki” distilerijos vanduo minkštesnis negu škotijoje įsikūrusių distilerijų), Suntory viskiai pasižymi išskirtiniu skoniu. 2010 m. Suntory japoniški viskiai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Search engine powered by ElasticSuite