Suntory Hibiki (dėž.)

Suntory Hibiki (dėž.)

viskiai,tullamore viskis kaina

Akashi (dėž.)

Suntory Chita (dėž.)

Grynasis kiekis
0,7 l
Alkoholio koncentracija
40%
Kilmė
Japonija
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Suntory
60.99
60,99 €
Žymės : viskis , Japonija , naujiena
Yra: Yra sandėlyje
SKU
A24512001

Skoninės savybės:

Spalva – švari aukso

Aromatas – Crème brûlée, kardamono, akacijų medaus, žydinčios rožės

Skonis – minkštas, mėtų užuominomis bei stipriu medaus skoniu

Poskonis – subtiliai salstelėjęs, su ąžuolo bei subtiliomis rūgštelės natomis

„Chita” distilerija įkurta 1972 m. Keizo Saji, antrojo Suntory viskių Master Blender. Ji įkurta Aichi prefektūroje, pačiame Japonijos centre, šalia kalvoto relijefo ir Chitos pusiasalio pajūrio. „Chita“ distilerija didžiuojasi savo ilgaamžiu meistriškumu ir gaminimo įvairove, naudojant kukurūzų grūdus ir nuolatinį nepertraukiamą kelių kolonų distiliavimo procesą, leidžiantį gaminti trijų rūšių grūdų viskį:

Lengvą -> 4 kolonų distiliacija, švelnus ir grynas;

Vidutiniškai išreikštą -> 3 kolonų distiliacija, švelnus grūdų aromatas, gerai subalansuotas;

Intensyvų -> 2 kolonų distiliacija, sodrus grūdų aromatas.

Šie grūdiniai viskiai naudojami sustiprinant kitų „Suntory” viskių mišinių harmoniją. Tačiau judant inovatyvumo ir naujovių keliu, 2015 m. visi trys „Chita” viskiai buvo sujungti ir taip gimė „Chita Single Grain” viskis. Siekdamas suteikti daugiau sudėtingumo ir skonio gilumo, Shinji Fukuyo, naujasis Master Blender, pasirinko brandinimą vyno ir ispaniško ąžuolo statinėse, eliminuojant amerikietiško baltojo ąžuolo. Rezultatas - švelnesnis grūdų viskis, kaip Fukuyo pats sako “japoniška ramuma viskyje”.

GAMINTOJAS:

„Suntory Whisky“ – apjungia „Yamazaki”, „Hakushu” ir „Chita” distilerijas Japonijoje. Pradžia siekia 1899 m., kuomet Shinjiro Torii įkūrė pirmąją viskio distileriją Japonijoje, pavadintą „Yamazaki” arba kitaip „Soulplace” – japoniško viskio gimtoji vieta, Kyoto regione. S. Torii turėjo viziją kurti viskį, atspindintį Japonijos kultūrą, o tuometinis pirmasis distilerijos vadovas Masataka Taketsuru norėjo gaminti škotiško tipo dūminį viskį Japonijoje. Vėliau M. Taketsuru atsiskyrė ir įkūrė Nikka viskį. 1929 m. buvo sukurtas pirmasis japoniškas viskis „Suntory Whisky White Label”. „Yamazaki” salyklinis viskis buvo sukurtas 1984 m. – jis vis dar gaminamas, tačiau dėl ypač limituotų gamybos resursų, Lietuvoje alokacijų neturime. Dėka unikalaus Japonijos klimato (drėgna, dažnai ūkanota, pereinama per visus metų laikus, temperatūra svyruoja nuo 0 iki 25 laipsnių šilumos) ir ypač minkšto vandens („Yamazaki” distilerijos vanduo minkštesnis negu škotijoje įsikūrusių distilerijų), Suntory viskiai pasižymi išskirtiniu skoniu. 2010 m. Suntory japoniški viskiai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Search engine powered by ElasticSuite