Tokaji Oremus Aszu 3ptt. '2016

Tokaji Oremus Aszu 3ptt. '2016

Tokaji Oremus Late Harvest 2020

Tokaji Oremus Late Harvest 2020

Tokaji Oremus Petracs 2018

Alkoholio koncentracija
13%
Grynasis kiekis
0,75 l
Spalva / Skonis
Baltasis / Sausas
Pateikimo temperatūra, oC
10°C
Laikymo sąlygos
+8 - +20 °
Kiekis pakuotėje
6
Prekės ženklas
Tokaj Oremus
Kilmė / Regionas
Vengrija / Tokajus
Vynuogės
Furmint
Brandinimas
8 mėnesius
55
55,00 €
Yra: Deja, išparduota
SKU
A25367023

Petrács yra geriausio vynuogyno, esančio Tolcsva kaime, pavadinimas. Petrács vardas kilęs iš buvusio vynuogyno savininko barono Ernesto von Petrascho, Austrijos-Vengrijos Imperijos imperatoriškosios armijos generolo majoro, kuriam šis stebuklingas anklavas buvo suteiktas 1762 m.

Petracs vynuogynas unikalus tuo, kad pamatinė uoliena yra andezitas, o dirvožemyje gausu pusbrangių brangakmenių, dėl kurių vynas yra labai minerališkas. Taip pat tai yra seniausi, 60 metų senumo vynmedžiai. Dėl šlaito statumo vynuogyne gali dirbti tik žmonės ir arkliai, todėl išlaikomos šimtametės rankų darbo tradicijas.

Rankomis skintos vynuogių kekės iš 60 metų vynuogynų švelniai spaudžiamos bei fermentacija vyksta naujose prancūziško ir vengriško ąžuolo statinėse. Vėliau vynas 3 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, kas savaitę maišant nuosėdas („batonnage“), o dar 5 mėnesius – visiškoje ramybėje. Rugpjūčio mėnesį vynas išpilstomas iš statinių ir brandinamas nerūdijančio plieno talpose dar šešis mėnesius, kol išpilstomas į butelius vasario mėnesį.

Vynas tinkamas gerti ir dabar, tačiau optimaliomis sąlygomis gali būti laikomas 15 metų: 12-14 °C ir 60 % santykinės oro drėgmės.

GAMINTOJAS

Tokaj Oremus 1993 m. Vengrijoje įkūrė Bodegas Vega Sicilia, legendinė Ispanijos vyninė. Bodegas Vega Sicilia savininkai – Alvarez šeima, - nuo pat vynuogynų pasodinimo dienos nuolat dosniai investavo į Tokaj Oremus vyno kokybę, atsižvelgdami į regiono tradicijas, istorinę patirtį, vietos vyndarių žinias, siekdami vienintelio tikslo – gaminti patį geriausią vyną.

Tokaj Oremus siekia gaminti vynus, turinčius savitą skonį ir charakterį; vynus, atspindinčius regiono tradicijas, vynuogynų mikroklimato charakteristikas, vietinių vynuogių ypatybes ir nuoširdų žmonių darbą.

Search engine powered by ElasticSuite