5 BŪDAI PARUOŠTI KOKTEILĮ "MARTINI"

„Martini“ kokteilis yra vienas iš klasikinių gėrimų. Iš pradžių jis buvo gaminamas tik iš džino, vermuto ir karčiosios trauktinės. Dėl vos kelių ingredientų šis receptas gali atrodyti paprastas, tačiau jį pagaminti gali būti sudėtinga.

 

Daug diskutuojama, kada šis kokteilis buvo sukurtas, manoma, kad dar 19 amžiuje. Labiausiai paplitusi istorija yra ta, kad „Martini“ kokteilis kilo iš „Martinez“ kokteilio recepto. Pirmą kartą „Martinez“ kokteilis buvo paminėtas O.H. Bryono 1884 m. knygoje „Šiuolaikinis barmenas“ (angl. The Modern Bartender). Tik po ketverių metų, 1888 m., išleistoje knygoje „Barmeno vadovas“ (angl. The Bartender’s Manual) jis pirmą kartą paminėjo ir „Martini“ kokteilio receptą. Į recepto sudėtį įėjo džinas, saldus vermutas, apelsinų likeris, cukraus sirupas, karčioji trauktinė ir citrinos. Iš pradžių „Martini“ kokteilis būdavo saldesnis, palyginti su šiandieniu sausuoju „Martini“. Tik 20 amžiuje degtinė, kaip naujas alkoholinis gėrimas, buvo įtraukta į šio klasikinio gėrimo receptą.

 

Degtinė yra labai subtilaus skonio, todėl kokteiliui naudojant per daug intensyvaus skonio ingredientų, galima užgožti šio gėrimo skonines savybes. O įpylus tik degtinės, vermuto ir galbūt šiek tiek karčiosios trauktinės, „Martini“ gali atskleisti tikrąjį degtinės skonį.

 

Be to, vienas iš svarbiausių degtinės elementų yra tekstūra! Gėrimo konsistenciją lemia gamybos procesas ir naudojamas specifinis filtravimo metodas. Degtinė gali būti ir kreminės tekstūros, o „Martini“ kokteilis yra vienas iš būdų tai atskleisti.

 

Gamindami „Vodka Martini“ namuose, būtinai naudokite geriausios kokybės ledą. Dideli ledo kubeliai lėčiau tirpsta, todėl kuriant kokteilį lengviau reguliuoti skonį. Supilkite visus ingredientus į maišymo stiklinę (išskyrus papuošimus). 2/3 stiklinės užpildykite ledu ir pradėkite maišyti. Po maždaug 60 sekundžių kokteilis bus pakankamai atskiestas, tačiau ragauti galite po 30 sekundžių – jeigu skoniu esate patenkintas, tiesiog įsipilkite gėrimo į mėgstamą taurę!

 

Štai 5 būdai paruošti „Vodka Martini“ su „Moskovskaya“ produktais.

 

Originalusis

50 ml degtinės „Moskovskaya Osobaya“

15 ml sauso aromatinio vermuto

1 šlakelis apelsinų karčiosios trauktinės

Papuošti citrinos žievele.

 

„Pink Martini“

30 ml degtinės „Moskovskaya Osobaya“

20 ml degtinės „Moskovskaya Pink“

10 ml rausvojo vermuto

1 šlakelis greipfrutų karčiosios trauktinės

Papuošti greipfruto žievele.

 

„Silver“, maišytas

50 ml degtinės „Moskovskaya Silver“

10 ml sauso aromatinio vermuto

1 šlakelis apelsinų karčiosios trauktinės

1 šlakelis angostūros karčiosios trauktinės

Papuošti citrinos žievele.

 

„A Gibson“

50 ml degtinės „Moskovskaya Silver“

15 ml sauso aromatinio vermuto

Papuošti marinuotu svogūnėliu.

 

„Triple Vesper“

30 ml degtinės „Moskovskaya Osobaya“

30 ml džino „Cross Keys“

10 ml sauso aromatinio vermuto

Papuošti citrinos žievele.