"Black Russian" kokteilio istorija ir gamyba

Kuris kokteilis buvo sukurtas pirmas– Black Russian” ar White Russian”? Visgi pirmasis buvo Black Russian”, kurį 1949 m. sukūrė Briuselio viešbučio „Metropole“ barmenas  Gustave Tops. Šį kokteilį jis sumaišė ypatingai viešbučio viešniai -  Perle Mesta, kuri neseniai buvo paskirta JAV ambasadore Liuksemburge.

Šiandien Perle nėra tokia žinoma, tačiau tuo metu itin garsėjo savo prabangiais vakarėliais Vašingtone, į kuriuos gausiai rinkosi politikos ir pramogų pasaulio žmonės.

Ji buvo tikra VIP persona. Kadangi Perle buvo nuolatinė viešbučio „Metropole“ baro lankytoja, Gustave Tops norėjo sukurti jai firminį kokteilį, taip gimė Black Russian”. Ambasadorė kokteilio pavadinimą ir receptą atsivežė į Vašingtoną, o čia dėka vakarėlių ir jos įtakingų draugų, jis ėmė sparčiai plisti ir tapo žinomu už „Metropole“ baro ribų.

Prie kokteilio plitimo prisidėjo ir jo pavadinimas, kuris simbolizavo paslaptingą pasaulį už geležinės uždangos. White Russian” – geriau žinoma Black Russian” variacija su pieno ar grietinėlės šlakeliu, bet pastarasis yra tas, nuo ko viskas prasidėjo.

 

Black Russian kokteilio receptas:

Finlandia Vodka 40 ml

Kavos likerio 25 ml

 

PAGAMINIMO BŪDAS: Pripildyti stiklinę ledo kubeliais, supilti „Finlandia Vodka”, kavos likerį ir išmaišyti.