"Bloody Mary" - kas, kaip ir kodėl

 

Bloody Mary atsiradimo istorija yra tokia pat miglota, kaip ir pomidorų sultys, iš kurių ji pagaminta. Tačiau kokteilių istorikai vieningai sutaria, kad yra viena atsiradimo istorija, kuri mažiausiai nukrypsta nuo tiesos. Teigiama, kad pirminis kokteilio receptas buvo sukurtas 1920 metais Harry's New York Bar bare Paryžiuje barmeno Fernand Petiot. Po prohibicijos, jam persikrausčius į Manhattan‘ą,  Bloody Mary receptas atkeliavo kartu su juo. Čia jis buvo patobulintas ir pradėjo savo populiarumo kelią. Bloody Mary pamėgo ir visiems gerai žinomas rašytojas Ernest Hemingway, be to dabar tai vienas populiariausių kokteilių visame pasaulyje, ypač brunch’o metu.

 

Bloody Mary receptas

 

Finlandia vodka 50ml

Citrinų sultys 10ml

Pomidorų sultys 100 ml

Vorčesterio padažo 2-5 lašų

Tabasko padažo 2-5 lašų

Druskos, maltų juodųjų pipirų

 

PAGAMINIMO BŪDAS:

Į kokteilių plaktuvą dedame visus ingredientus, dedame kelis ledo gabaliukus, sandariai uždarome ir gerai išplakame. Kokteilį pilame į aukštą stiklinę ir įmetame kelias citrinos skilteles.