The store will not work correctly when cookies are disabled.
AmberDrinks puslapyje yra naudojami trys pagrindiniai slapukų tipai. Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais ir funkciniais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.
Skirtingai nei kiti vyninės raudonieji, šis vynas fermentuojamas plieno cisternose ir brandinamas nepalyginamai trumpiau. Vyno pavadinime esantis skaičius „5“ reiškia, kad prieš pateikiant rinkai vynas buvo brandintas (tik) penkerius metus. Vyno ypatybės: tamsi juodųjų vyšnių spalva su violetiniais atspalviais, išraiškingas miško uogų (mėlynių, aviečių) aromatas, paįvairintas ąžuolo (vanilės) natų. Turtingas skonis, pradžioje švelnus, vėliau maloniai nustebinantis aromatingais taninais. Skonyje atsikartojančius miško uogų tonus papildo mėtos užuominos ir ilgai juntamas poskonis. Rekomenduojame dekantuoti 1-2 val. prieš ragaujant.
GAMINTOJAS
Vega Sicilia - prestižiškiausia Ispanijos vyninė, esanti Ribera del Duero regione. Ją 1864 metais įkūrė Don Eloy Lecanda y Chaves, atvykęs iš Bordo su vietinių vynuogių (Cabernet Sauvignon, Merlot ir Malbec) sodinukais ir pasodinęs jas kartu su Ispanijos vietinėmis vynuogėmis Tinto Fino (dar žinomas kaip Tempranillo) sausringose Ribera dirvose.
Vyninė aukštą reputaciją pradėjo kurti po 1903 m., priklausanti Antonio Herrero, laimėjusi daugybę apdovanojimų. 1982 m. ūkį įsigijo dabartiniai savininkai - Álvarezų šeima.
Ūkio sėkmė pagrįsta kruopščiu požiūriu į įvairius procesus, taip pat vynuogynuose nuimami maži derliai, kas įtakoja aukštą vynų kokybę.