In AmberDrinks website we use three types of cookies. By browsing further You accept mandatory and functional cookies. You can also accept use of other types of cookies to make your experiance better.
Read cookies policy here
Vynas yra gilios rubino spalvos su kompleksišku aromatu, kuriame dominuoja vyšnių, aviečių ir raudonųjų serbentų natos. Skonis apvalus ir vaisiškas, gero balanso ir struktūros, ilgo poskonio.
Šis vynas gaminamas naudojant tradicinį “ripasso” metodą, kurio esmė yra jauno Valpolicella vyno praturtinimas vynuogių išspaudomis, kurios lieka amaronės gamybos procese. Vynuogių derlius šio vyno gamybai nurenkamas Moraine kalvų šlaituose, kurių dirvožemis yra turtingas morenos moliu ir kalkakmeniu. Vidutinis šių vynmedžių amžius siekia 20 metų. Po fermentacijos vynas yra brandinamas iki 2 metų didelėse slavoniško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje.
Vynas yra gilios rubino spalvos su kompleksišku aromatu, kuriame dominuoja vyšnių, aviečių ir raudonųjų serbentų natos. Skonis apvalus ir vaisiškas, gero balanso ir struktūros, ilgo poskonio.
Vynas yra tinkamas brandinti 12-15 metų.
Puikiai dera prie raudonos mėsos, žvėrienos ir sūrių.
Patiekimo temperatūra 16°-18° C.
TEDESCHI (liet. te-dė-ski) yra viena seniausių vyninių Valpoličelos vietovėje Veneto regione, kur Tedeschi šeima įsigijo pirmuosius vynuogynus dar 1630 metais. Šiandien ūkiui priklauso 46 ha vynuogynų išsidėsčiusių kalvų šlaituose, kas yra svarbi kelių amžių Tedeschi vynininkystės tradicijos ypatybė. Tedeschi vyninėje naudojamos tik didelės 1000-5000 litrų slavoniško ąžuolo statinės, kurių įtaka neužgožia vyno savybių, bet suteikia joms subtilumo ir ilgaamžiškumo. Nepaisant savo garbingo amžiaus Tedeschi yra viena moderniausių vyninių regione, kas apima pažangiausių metodų panaudojimą džiovinant ir saugant vynuoges skirtas amaronės gamybai bei nuodugnius Valpoličelos dirvožemio ir zonavimo tyrimus, kurie leidžia taikyti optimalius vynininkystės metodus skirtingoms vynuogių veislėms kiekviename atskirame vynuogyne.