In AmberDrinks website we use three types of cookies. By browsing further You accept mandatory and functional cookies. You can also accept use of other types of cookies to make your experiance better.
Read cookies policy here
Vyno aromatas gaivus, švarus su švelniomis abrikoso ir mineralų natomis. Skonyje abrikoso natas papildo sunokę citrusai, o švelni rūgštis paryškina sultingą šio vyno charakterį. Poskonis ilgas ir apetitiškas. Šis vynas tinka prie žuvies, suši, kalakutienos ir minkštų sūrių, taip prie įvairių salotų ir užkandžių. Patiekimo temperatūra 10-12°C.
Šiam vynui pagaminti Riesling vynuogės buvo skinamos rankomis spalio pradžioje Erste Lage vynuogynuose – Gaisberg ir Heiligenstein. Derlingumas 45 hl/ha. Po keturių savaičių tuose pačiuose vynuogynuose nuimamas derlius skirtas rezerviniams 1ÖTW vynams. Vinifikacijos metu leidžiamas trumpas kontaktas su odelėmis, kad paryškintų vyno aromatingumą, o fermentacijos procesas vyksta žemoje temperatūroje neutralioje plieno talpoje, kad būtų maksimaliai išsaugoti pirminiai vynuogių aromatai. Vėliau vynas buvo 4 mėn. laikomas su mielių nuosėdomis „sur lie“ ir išpilstomas vasario pradžioje.