In AmberDrinks website we use three types of cookies. By browsing further You accept mandatory and functional cookies. You can also accept use of other types of cookies to make your experiance better.
Read cookies policy here
„Janneau" VSOP - tai rinktinių armanjako rūšių, brandintų ąžuolo statinėse ne mažiau kaip 7 metus, mišinys. Šis armanjakas išsiskiria saldžiu aromatu, turinčiu slyvų ir vanilės užuominų. Ilgai išliekantis, harmoningas skonis byloja apie Janneau stiliaus originalumą ir elegantiškumą. „Janneau" VSOP geriamas grynas, iš „tulpės“ arba „baliono“ formos taurių, pašildžius rankose. Taip pat gali būti geriamas kaip aperityvas, kokteilių komponentas arba kaip akomponementas prie deserto (kavos, šokolado).
Armanjakas turi daugiau nei 700 metų istoriją bei yra kildinamas išskirtinai iš Prancūzijos. Armanjakas, kaip ir konjakas, yra vienas iš dviejų „Appellation Controllée" brendžių, kurie gaunami tik iš tam tikrame regione surinktų vynuogių. Jis gaminamas Armanjako regione, Gaskonijoje, pietvakarių Prancūzijos dalyje.
Armanjakas yra „eau-de-vie“, gaminamas iš vynuogių, Gerso regiono Prancūzijoje. „Eu-de-vie“ (skaidrus bespalvis vaisių brendis, gaunamas distiliacijos būdu) yra brandinamas naujose statinėse tik tol, kol medienos medžiagų ištirpimo lygis yra optimalus. Tuomet brendis yra perkeliamas į senesnes statines, kad būtų išvengta per didelės medienos įtakos brendžiui ir tęstųsi lėtas procesas: medienoje esančios medžiagos rafinuojamos, atsiranda vanilės ir džiovintų slyvų aromatų, taip pat, alkoholio laipsniai palaipsniui mažėja garuojant. „Eu-de-vie“ įgauna gintaro spalvą, kuri su laiku virsta raudonmedžio spalva. Derlius žymi pagaminimo metus bei leidžia rasti pokyčius, įtakotus pranc. „terroir“ (klimato, žemės, vynuogių gaminimo ypatumų).