Bennet puslapyje yra naudojami trys pagrindiniai slapukų tipai. Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais ir funkciniais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.
Susipažinkite su slapukų politika čia
„Chita” distilerija įkurta 1972 m. Keizo Saji, antrojo Suntory viskių Master Blender. Ji įkurta Aichi prefektūroje, pačiame Japonijos centre, šalia kalvoto relijefo ir Chitos pusiasalio pajūrio. „Chita“ distilerija didžiuojasi savo ilgaamžiu meistriškumu ir gaminimo įvairove, naudojant kukurūzų grūdus ir nuolatinį nepertraukiamą kelių kolonų distiliavimo procesą, leidžiantį gaminti trijų rūšių grūdų viskį:
Lengvą -> 4 kolonų distiliacija, švelnus ir grynas;
Vidutiniškai išreikštą -> 3 kolonų distiliacija, švelnus grūdų aromatas, gerai subalansuotas;
Intensyvų -> 2 kolonų distiliacija, sodrus grūdų aromatas.
Šie grūdiniai viskiai naudojami sustiprinant kitų „Suntory” viskių mišinių harmoniją. Tačiau judant inovatyvumo ir naujovių keliu, 2015 m. visi trys „Chita” viskiai buvo sujungti ir taip gimė „Chita Single Grain” viskis. Siekdamas suteikti daugiau sudėtingumo ir skonio gilumo, Shinji Fukuyo, naujasis Master Blender, pasirinko brandinimą vyno ir ispaniško ąžuolo statinėse, eliminuojant amerikietiško baltojo ąžuolo. Rezultatas - švelnesnis grūdų viskis, kaip Fukuyo pats sako “japoniška ramuma viskyje”.
GAMINTOJAS:
„Suntory Whisky“ – apjungia „Yamazaki”, „Hakushu” ir „Chita” distilerijas Japonijoje. Pradžia siekia 1899 m., kuomet Shinjiro Torii įkūrė pirmąją viskio distileriją Japonijoje, pavadintą „Yamazaki” arba kitaip „Soulplace” – japoniško viskio gimtoji vieta, Kyoto regione. S. Torii turėjo viziją kurti viskį, atspindintį Japonijos kultūrą, o tuometinis pirmasis distilerijos vadovas Masataka Taketsuru norėjo gaminti škotiško tipo dūminį viskį Japonijoje. Vėliau M. Taketsuru atsiskyrė ir įkūrė Nikka viskį. 1929 m. buvo sukurtas pirmasis japoniškas viskis „Suntory Whisky White Label”. „Yamazaki” salyklinis viskis buvo sukurtas 1984 m. – jis vis dar gaminamas, tačiau dėl ypač limituotų gamybos resursų, Lietuvoje alokacijų neturime. Dėka unikalaus Japonijos klimato (drėgna, dažnai ūkanota, pereinama per visus metų laikus, temperatūra svyruoja nuo 0 iki 25 laipsnių šilumos) ir ypač minkšto vandens („Yamazaki” distilerijos vanduo minkštesnis negu škotijoje įsikūrusių distilerijų), Suntory viskiai pasižymi išskirtiniu skoniu. 2010 m. Suntory japoniški viskiai išpopuliarėjo visame pasaulyje.